BB Blueberry Association

BB Blueberry Association was established in September 2010. in Bajina Basta. The Association is currently composed of 20 members who are blueberry breeders themselves. Association members have been planting blueberry fields since 2007 when growing blueberry became more serious in the municipality area. Current area planted to blueberries is over 10 ha. Major varieties grown include Duke with 60% then Bluecrop with 25 %, Reka with 5 % , Ozarkblue with 5% and Nui with 5%.

Udruženje "BB Borovnica" osnovano je septembra 2010 u Bajinoj Bašti.Trenutno ga cine 20 članova,koji su istovremeno i uzgajivači borovnice.Članovi udruženja podizali su svoje zasade od 2007,kada je počelo ozbiljnije gajenje borovnice na teritoriji opštine.Trenutna površina na kojoj su podignuti zasadi iznosi preko 10 hektara.Od sorti najviše su zastupljene;Duke sa 60%,zatim Bluecrop sa 25%,Reka 5%,Ozarkblue 5% i Nui sa 5%.


петак, 24. фебруар 2012.

Predavanje na temu uzgoja,prerade i plasmana visokožbunaste borovnice.

 
Udruženje uzgajivača kultivisane borovnice «BB Borovnica» iz Bajine Bašte u saradnju sa USAID-om održalo je predavanje na temu uzgoja,prerade i plasmana visokožbunaste borovnice.
Gost predavač bio je gospodin Ričard Dejl iz Američke države Viskonsin.Gospodin Dejl je dugogodišnji uzgajivač visokožbunaste borovnice.Svoju posetu Srbiji iskoristio je da održi niz predavanja u opštinama gde se ozbiljnije uzgaja ova kultura.Naravno,jedna od tih opština je i Bajina Bašta.Udruženje BB Borovnica se zahvaljuje sugradjanima koji su u velikom broju došli da poslušaju našeg gosta.

Foto: BB Borovnica

Нема коментара:

Постави коментар