BB Blueberry Association

BB Blueberry Association was established in September 2010. in Bajina Basta. The Association is currently composed of 20 members who are blueberry breeders themselves. Association members have been planting blueberry fields since 2007 when growing blueberry became more serious in the municipality area. Current area planted to blueberries is over 10 ha. Major varieties grown include Duke with 60% then Bluecrop with 25 %, Reka with 5 % , Ozarkblue with 5% and Nui with 5%.

Udruženje "BB Borovnica" osnovano je septembra 2010 u Bajinoj Bašti.Trenutno ga cine 20 članova,koji su istovremeno i uzgajivači borovnice.Članovi udruženja podizali su svoje zasade od 2007,kada je počelo ozbiljnije gajenje borovnice na teritoriji opštine.Trenutna površina na kojoj su podignuti zasadi iznosi preko 10 hektara.Od sorti najviše su zastupljene;Duke sa 60%,zatim Bluecrop sa 25%,Reka 5%,Ozarkblue 5% i Nui sa 5%.


понедељак, 28. мај 2012.

Menadžer britanske kompanije "Mack Multiples" u poseti udruženju "BB Borovnica"

Tony Vallance,tehnički menadžer britanske kompanije "Mack Multiples", koja se bavi distribucijim voća i povrća širom Velike Britanije posetio je krajem maja Bajinu Baštu.Osnovni razlog posete jednog od menadžera kompanije bio je upoznavanje  sa procesom proizvodnje i kvalitetom  borovnice u cilji saradnje.Gost je istakao da je kvalitet naše borovnice na viskom nivou i da je zainteresovan sa saradnju u cilju otkupa našeg proizvoda.

   Foto: BB Borovnica

Нема коментара:

Постави коментар